The Orange Mane -  a Denver Broncos Fan Community  

Go Back   The Orange Mane - a Denver Broncos Fan Community > Orange Mane Discussion > Orange Mane Central Discussion
Register FAQ Members List Calendar Chat Room Mark Forums Read



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2010, 07:40 AM   #1
gunns
I WANT DEFENSE!
 
gunns's Avatar
 
Defense, defense, defense

Join Date: Dec 2002
Location: Always Hoping
Posts: 12,648

Adopt-a-Bronco:
TJ Ward
Default Super Bowl Trivia

A lot to do with Denver, good and bad. I'll come back later with answers for anyone interested in taking on all of these. 30 questions


1. He was the only player to be named MVP of a Super
Bowl in his last game as a player. He led his team to victory.

a. Denver Bronco Quarterback John Elway in Super Bowl XXXIII.
b. New York Jets Quarterback Joe Namath in Super Bowl III.
c. San Francisco 49ers Quarterback Joe Montana in Super Bowl XXIV.
d. San Francisco 49ers Quarterback Steve Young in Super Bowl XXIX.

2. The Pittsburgh Steelers just won their fifth Super Bowl this year in Super Bowl XL. The team tied what two other teams for the most Super Bowl championships?

a. The New England Patriots and Dallas Cowboys.
b. The Washington Redskins and San Francisco 49ers.
c. The San Francisco 49ers and Dallas Cowboys.

3. These three teams have lost the most Super Bowls-four each.

a. The Denver Broncos, Cincinnati Bengals, and Minnesota Vikings.
b. The Minnesota Vikings, Buffalo Bills, and Denver Broncos.
c. The Minnesota Vikings, Philadelphia Eagles, and Buffalo Bills.
d. The Buffalo Bills, Minnesota Vikings, and Cincinnati Bengals.

4. This team has appeared in the most Super Bowls-eight.

a. New England Patriots.
b. Pittsburgh Steelers.
c. San Francisco 49ers.
d. Dallas Cowboys.

5. Only one team has won four Super Bowls in a decade.

a. Pittsburgh Steelers-the 1970's.
b. The Dallas Cowboys-the 1990's.
c. The Denver Broncos-the 1990's.
d. The New England Patriots-the current decade.

6. Only two teams have won three Super Bowls in four years. The two teams and the decade they won the Super Bowls in are:

a. The Dallas Cowboys (1980's) and New England Patriots (current decade).
b. The Dallas Cowboys (1990's) and New England Patriots (1990's).
c. The Dallas Cowboys (1990's) and New England Patriots (current decade).

7. This team scored the most points in a quarter-35 in a winning effort.

a. The Washington Redskins, Super Bowl XXI, second quarter, against the
Denver Broncos.
b. The Washington Redskins, Super Bowl XXI, third quarter, against the
Denver Broncos.
c. The Washington Redskins, Super Bowl XXI, second quarter, against the
Buffalo Bills.
d. The Washington Redskins, Super Bowl XXI, third quarter, against the
Buffalo Bills.

8. Only one team has ever appeared in four straight Super Bowls.

a. Pittsburgh Steelers.
b. Dallas Cowboys.
c. Miami Dolphins.
d. Buffalo Bills.

9. Only one team has scored eight touchdowns in a winning effort.

a. Dallas against Buffalo in Super Bowl XXVII.
b. San Francisco against San Diego in Super Bowl XXIX.
c. Tampa Bay against Oakland in Super Bowl XXXVII.
d. San Francisco against Denver in Super Bowl XXIV.

10. The most consecutive wins by any team in a Super Bowl has been:

a. Two.
b. Three.
c. Four.

11. This Super Bowl set the record for the most points by both teams.

a. Super Bowl XXIX with 75 points: San Francisco 49, San Diego 26.
b. Super Bowl XXVII with 75 points: Dallas 49, Buffalo 26.
c. Super Bowl XXXVII with 75 points: Tampa Bay 49, Oakland 26.

12. This Super Bowl set the record for the most combined touchdowns by both teams.

a. Super Bowl XIII: (9) Pittsburgh 5, Dallas 4
b. Super Bowl XXIX: (10) San Francisco 7, San Diego 3
c. Super Bowl XXVII: (9) Dallas 7, San Diego 2
d. Super Bowl XXVII: (9) Tampa Bay 6, Oakland 3

13. This Super Bowl set the record for the most rushing yards by a winning team in the Super Bowl with 280.

a. Super Bowl XXII Washington against Denver
b. Super Bowl XVII Washington against Miami.
c. Super Bowl XI Oakland against Minnesota.

14. Two winning teams have tied for the record for the most rushing touchdowns in victory with four.

a. Chicago against New England in Super Bowl XX and Denver against
Green Bay in Super Bowl XXXII.
b. Green Bay against Kansas City in Super Bowl I and Miami
against Minnesota in Super Bowl VIII.

15. This team set the record for the most total yards gained in a Super Bowl with 602.

a. San Francisco against Miami in Super Bowl XIX.
b. Washington against Denver in Super Bowl XXII.

16. This coach coached in the most Super Bowls.

a. Dan Reeves.
b. Don Shula.
c. Tom Landry.
d. Bud Grant.

17. This coach coached the most winning teams in the Super Bowl.

a. Chuck Noll.
b. Bill Walsh.
c. Joe Gibbs.
d. Bill Belichick.

18. This player scored the most points in the Super Bowl, for a career with 48, with eight touchdowns.

a. Emmitt Smith for Dallas.
b. Jerry Rice for San Francisco.
c. Franco Harris for Pittsburgh.
d. Roger Craig for San Francisco.

19. These players tied for the record for the most touchdowns, 3, in one game.

a. Roger Craig for San Francisco, Jerry Rice for San Francisco,
Don Chandler for Green Bay, Terrell Davis for Denver.
b. Ricky Watters for San Francisco, Roger Craig for San Francisco,
Jerry Rice for San Francisco, Terrell Davis for Denver.
c. Kevin Butler for Chicago, Roger Craig for San Francisco,
Jerry Rice for San Francisco, Terrell Davis for Denver.

20. This player holds the career record for the most rushing yards for a career in the Bowl, with 354 in four games.

a. Larry Csonka for the Miami Dolphins.
b. Emmitt Smith for the Dallas Cowboys
c. Franco Harris for the Pittsburgh Steelers.

21. This player holds the record for the most yards rushing in one game.

a. Timmy Smith for the Washington Redskins against Denver in Super Bowl
XXII.
b. Marcus Allen for the Oakland Raiders against Washington in Super Bowl
XVIII.
c. John Riggins for Washington against the Miami Dolphins in Super Bowl
XVII.

22. Willie Parker of the Pittsburgh Steelers ran for 75 yards and a touchdown in the recent Super Bowl XL. He broke the record of:

a. Tom Matte for the Baltimore Colts against the New York Jets for 74 yards in
Super Bowl III.
b. Timmy Smith for the Washington Redskins for 74 yards and a touchdown
against the Denver Broncos in Super Bowl XXII.
c. Marcus Allen for 74 yards and a touchdown against Washington in
Super Bowl XVIII.

23. This player has the most rushing touchdowns for a career.

a. Emmitt Smith, Dallas, five.
b. Franco Harris, Pittsburgh, four.
c. Thurman Thomas, Buffalo, four.
d. John Elway, Denver, four.

24. This player set the record rushing with three touchdowns in one game.

a. Elijah Pitts for the Green Bay Packers against the Kansas City Chiefs
in Super Bowl I.
b. Larry Csonka for the Miami Dolphins against the Washington
Redskins in Super Bowl VIII.
c. Franco Harris for the Pittsburgh Steelers against the Los Angeles
Rams in Super Bowl XIV.
d. Terrell Davis for the Denver Broncos against the Green Bay Packers in
Super Bowl XXXII.

25. This player set the career record for the highest passer rating, for a career, in a Super Bowl with 127.8.

a. Joe Montana for the San Francisco 49ers.
b. Jim Plunkett for the Oakland-Los Angeles Raiders.
c. Terry Bradshaw for the Pittsburgh Steelers.

26. This player set the record for throwing for the most yards for a career with 1,142.

a. John Elway
b. Joe Montana
c. Terry Bradshaw.

27. This player set the record with 414 yards passing in one game.

a. Kurt Warner for the Los Angeles Rams.
b. Joe Montana for the San Francisco 49ers.
c. Donovan McNabb for the Philadelphia Eagles.

28. This player set the record for the longest completion in a Super Bowl game.

a. Jake Delhomme for the Carolina Panthers against the New England
Patriots in Super Bowl XXXVIII.
b. Brett Favre for the Green Bay Packers against New England in Super
Bowl XXXI.
c. Jim Plunkett for the Oakland Raiders against the Philadelphia Eagles in
Super Bowl XV.

29. This player three for the most touchdowns in a Super Bowl career-11.

a. Terry Bradshaw for the Pittsburgh Steelers.
b. Roger Staubach for the Dallas Cowboys.
c. Joe Montana for the San Francisco 49ers.

30. This player threw for the most touchdowns in one game.

a. Joe Montana for the San Francisco 49ers against the Denver Broncos in
Super Bowl XXIV.
b. Steve Young for the San Francisco 49ers against the San Diego Chargers
in Super Bowl XXIX.
gunns is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-03-2010, 07:44 AM   #2
Garcia Bronco
Hokie since 1993
 

Join Date: Apr 2001
Location: Denver, CO
Posts: 46,984

Adopt-a-Bronco:
Tom Jackson
Default

The answer to number 1 is none of them.
Garcia Bronco is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 08:05 AM   #3
bronco militia
OMG...this is horrible!
 
bronco militia's Avatar
 
THE GREATEST

Join Date: Apr 2001
Location: colorado springs, co
Posts: 25,125
Default

Quote:
Originally Posted by Garcia Bronco View Post
The answer to number 1 is none of them.
YEP....John Elway played in the pro-bowl.

also,

5. A (the 49ers did it too in the 1980's)

7. A - SUPER BOWL XXII, NOT XXI (giants)
bronco militia is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 08:05 AM   #4
gunns
I WANT DEFENSE!
 
gunns's Avatar
 
Defense, defense, defense

Join Date: Dec 2002
Location: Always Hoping
Posts: 12,648

Adopt-a-Bronco:
TJ Ward
Default

Quote:
Originally Posted by Garcia Bronco View Post
The answer to number 1 is none of them.
You will now have to renounce your Bronco fandom. (Pro Bowl doesn't count)
gunns is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 08:22 AM   #5
missingnumber7
Ring of Famer
 

Join Date: Aug 2004
Location: Mandan
Posts: 4,981

Adopt-a-Bronco:
Tyrone Braxton
Default

Quote:
Originally Posted by bronco militia View Post
5. A (the 49ers did it too in the 1980's)
49ers only won 2 in the 80's both over the bengals.
missingnumber7 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 08:29 AM   #6
bronco militia
OMG...this is horrible!
 
bronco militia's Avatar
 
THE GREATEST

Join Date: Apr 2001
Location: colorado springs, co
Posts: 25,125
Default

Quote:
Originally Posted by missingnumber7 View Post
49ers only won 2 in the 80's both over the bengals.
dolphins in 1984 and broncos 1989?

hello?
bronco militia is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 09:04 AM   #7
jhns
Ring of Famer
 
but you still can't C me!

Join Date: Jul 2006
Location: Omaha
Posts: 12,362

Adopt-a-Bronco:
None
Default

I don't know a lot of these but I will try.

1.a
2.c
3.b
4.d
5.a
6.c
7. b
8. b
9. d
10. a
11. a
12. b
13. c
14. a
15. b
16. c
17. d
18. a
19. a
20. b
21. a
22. c
23. a
24. d
25. a
26. a
27. a
28. c
29. c
30. b

Alright, what do I win?
jhns is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 09:18 AM   #8
Garcia Bronco
Hokie since 1993
 

Join Date: Apr 2001
Location: Denver, CO
Posts: 46,984

Adopt-a-Bronco:
Tom Jackson
Default

Quote:
Originally Posted by gunns View Post
You will now have to renounce your Bronco fandom. (Pro Bowl doesn't count)
Yes it does!
Garcia Bronco is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 10:35 AM   #9
ColoradoDarin
Not Too Shabby Poster
 
ColoradoDarin's Avatar
 

Join Date: Aug 2005
Location: Wilson, NC
Posts: 7,853

Adopt-a-Bronco:
T J Ward
Default

Quote:
Kurt Warner for the Los Angeles Rams.
They move back to LA?
ColoradoDarin is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 11:29 AM   #10
missingnumber7
Ring of Famer
 

Join Date: Aug 2004
Location: Mandan
Posts: 4,981

Adopt-a-Bronco:
Tyrone Braxton
Default

Quote:
Originally Posted by bronco militia View Post
dolphins in 1984 and broncos 1989?

hello?
Here ya go...the answers http://www.nfl.com/superbowl/history

49ers appearances
80s
jan 1982 XVI vs bengals
jan 1985 XIX vs dolphins...forgot about Montana v Marino
Jan 1989 XXIII vs bengals
90s
jan 1990 XXIV the dismantleing of the broncos
jan 1995 XXIX chuggers

Still not 4 in a decade, but i did miss the phins.
missingnumber7 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:29 AM.


Denver Broncos